Wie zijn wij?

 

Stichting Volksvermaken en Oranjecomité Dalen werd in de vijftiger jaren opgericht als een vereniging. In 1989 werd besloten om verder te gaan in een stichtingsvorm.

 

De stichting heeft zich ten doel gesteld om activiteiten voor de Daler bevolking te organiseren, die te maken hebben met nationale feestdagen en traditionele festiviteiten.

 

Ook herdenkingsactiviteiten i.v.m. de Tweede Wereldoorlog worden door het Oranjecomité georganiseerd.

 

Onze vaste activiteiten:

 • Palmhaan Optocht

  Op palmzondag start ‘s morgens een traditionele palmhaantjes optocht onder aanvoering van de grote palmhaan. Kinderen uit de groepen 1 t/m 4 van de basisschool krijgen een leenstok.

 • Paasvuur

  Op eerste paasdag vertrekt ieder jaar een lampionoptocht met muzikale begeleiding richting de paasbult aan de Vliers, die ‘s avonds zal branden en aangestoken wordt door de Witte Wieven.

  De paasbult wordt met behulp van de verschillende buurtverenigingen gebouwd op enkele voorafgaande zaterdagen (stapeldagen) en doet mee aan de wedstrijd van ‘t Aol Volk.

 • Koningsdag

  Op 30 april worden ieder jaar activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

 • Dodenherdenking 4 mei

  Op 4 mei vindt jaarlijks een stille omgang plaats vanaf de Spinde naar de begraafplaats, waar bloemen worden gelegd bij de graven van vier Canadezen en het monument ter nagedachtenis van Daler oorlogsslachtoffers.

 • Bevrijdingsfeesten 5 mei

  Eens per vijf jaar organiseert Stichting Volksvermaken en Oranjecomité Dalen festiviteiten ter nagedachtenis aan de bevrijding in 1945.

 • Kindermarkt

  In augustus organiseren wij in samenwerking met Stichting Promotie Dalen een Kindermarkt. Kinderen uit Dalen kunnen hier hun speelgoed verkopen. Tevens worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

 • Sint Maarten Optocht

  Op 11 november wordt er een Sint Maarten optocht gehouden.

 • Sinterklaas

  In november organiseren we in opdracht van de ondernemersvereniging Sinterklaas-activiteiten. Deze activiteiten bestaan uit een 'intocht van de Sint' en ‘de Schatkamer van Sinterklaas’ waarbij kinderen een bezoek aan de Sint kunnen brengen.

 • School- en Volksfeest

  Eens in de acht jaar wordt het School- en Volksfeest georganiseerd. In 2014 hebben wij dit feest georganiseerd met als motto: ‘Dalen ziet sterren’. In 2022 is het volgende School- en Volksfeest.

   

  In 2016 hadden wij voor het eerst een tussenfeest georganiseerd onder de naam 'Kleintje Volksfeest.

 • Huldigingen / Diversen

  Wij assisteren soms ook bij andere activiteiten.

  Zo hielpen wij in 2016 bij de huldiging van Olympisch kampioene Ilse Paulis.

   

  Medio 2017 assisteren wij bij de organisatie van een rommelmarkt om geld op te halen voor het Doe-Plein-Daol'n.

Volg ons op Facebook
Ook voor fotoreportages van onze evenementen.